Vålerenga Janitsjarkorps

Vålerenga Janitsjarkorps er en sammensveiset gjeng med musikere fra hele Oslo og omegn. Korpset består av en perfekt blanding ulike mennesker i alderen 20 - 75 år som er forent i at vi har verdens beste hobby og sammen skaper en unik sosial atmosfære. Korpset er aktive i nærmiljøet på Vålerenga og har et tett samarbeid med Vålerengens Idrettsforening.

Korpset jobber hardt for å levere minneverdige opplevelser på høyt musikalsk nivå, til et så bredt publikum som mulig. Dette gjenspeiles både i konsertene vi holder og i oppdragene vi leies inn til. Korpsets reportoar er svært variert, her vil du finne alt fra monumentale klassiske verker til popmusikk fra alle tidsepoker.

Høstsesongen med VJK består av en stor høstkonsert i slutten av oktober, og julekonsert i desember. På høstkonserten inviterer vi ofte med oss et gjestekorps, og konsertene har gjerne et spesielt tema (f.eks. Halloween, Blues-Brothers, 70-tallet, fimmusikk osv.).

Vårsesongen starter med NM-oppkjøring som avsluttes med tur til Trondheim hvor mesterskapet arrangeres. Deretter følger marsjsesongen med mange spilleoppdrag i nærmiljøet på Vålerenga og i regi av Vålerengens Idrettsforening.

I tillegg kommer mange ikke-faste spilleoppdrag og arrangementer, og selvfølgelig en drøss med sosiale arrangementer og fester i regi av korpsets fabelaktige festkomité. Her kan nevnes f.eks. kick-off i august og årsfest i januar.

Dirigent

Siden høsten 2011 har Per Gjermund Storrø vært ansatt som korpsets dirigent. På grunn av hans svært gode humør og evner (pedagogiske og sosiale så vel som musikalske) har korpset trykket Per Gjermund til sitt bryst.

Per Gjermund har sin musikalske bakgrunn fra korpsbevegelsen på Lørenskog. Han har tidligere dirigert Bjølsen Ungdomskorps, Lørenskog Musikkorps og Lillestrøm Byorkester over lengre perioder. I tillegg har han dirigert flere andre korps i kortere prosjektperioder, eller som vikar.

Per Gjermund er også aktiv utøvende trompetist, og har spilt i blant annet Sandvika Storband og funk/soul-bandet Bump City, i tillegg til en rekke andre storband, jazzensembler og blåserekker. Per Gjermund er også en dyktig klassisk trompetist.

Tidligere har korpset hatt følgende dirigenter

  • Rolf Myhre
  • Terje Svendsen
  • Johnny Olsen
  • Trond Elnes

Historikk

Vålerenga Janitsjarkorps er resultatet av et prosjekt som ble startet høsten 1994, i forbindelse med Vålerenga Skoles 100-års jubileum og Vålerenga Skoles Musikkorps sitt 75-års jubiluem. Ideen om å samle tidligere musikanter med bakgrunn fra skolekorpset til et veterankorps kom fra styret i Vålerenga Skolekorps, hvor Tommy Merg fikk i oppgave å gjør dette virkelig. Han fikk god hjelp av Mette horgen og Morten Nydal Olsen til å samle musikanter

Korpset øvde i noen måneder og holdt en jubileumskonsert i Gamle Logen sammen med skolekorpset. Dette ga mersmak og Vålerenga Veterankorps ble stiftet 25. januar 1995

Navnet ble endret til Vålerenga Janitsjarkorps høsten år 2000

NM Janitsjar

Vålerenga Janitsjarkorps har deltatt en rekke ganger i NM for janitsjarkorps og Oslomesterskapet, med en 3. plass i 4. divisjon som høyeste plassering. I denne divisjonen har vi deltatt i 6 år, men måtte begynne på bunn etter at vi hoppet over et år i 2012. I 2013 stilte vi i 6. divisjon, og rykket direkte opp med 2. plass og 95 poeng.

Siden dette har vi deltatt to ganger i 5. divisjon, sist i 2015 med en 7. plass og 90.5 poeng. Korpsets mål er i første omgang å etablere seg som et 4. divisjonskorps igjen.

Vi ser på en årlig NM-deltakelse som en viktig og morsom prosess som sørger for at korpset er i stadig utvikling.

utviklet av marste